Tuinberging met overdekt terras

Het is altijd leuk om resultaten van onze klanten te zien. Een ijverige klusser heeft zijn verlof gebruikt om een strakke berging met overdekt terras in elkaar te steken. Er is duidelijk nog een beetje werk, maar het mag zelfs een professionele klus genoemd worden.

De antraciet plastisol panelen hebben een mooi plankenprofiel (standard motief) met een zeer duurzame coating. Binnenin zijn de panelen dubbelzijdig wit voorzien om een mooi contract te creëren. De overstekende boord vormt een mooie lijst rondom het gebouw.

We doen het zelf niet beter en wensen onze klant nog veel genot in de late uurtjes onder het overdekte terras.


Toevoeging 2021/01
Omdat we ontzettend veel vraag krijgen naar de uitwerking van dit project doen we een kleine voorzet zodat andere klussers dit ook kunnen uitwerken:

Ons advies is om het artikel van de berging te nemen, de structuur te kopiëren en aan te passen naar jouw afmetingen en dan 1 vlak van de voorgevel weg te laten. Daarbij bekleed je dan van binnen uit het overdekt terras ook alle wanden. Je hebt dus twee buitenwanden die dubbelzijdig bekleed gaan zijn. Daarna kan je ook je plafond uittimmeren en bekleden met sandwich, of iets anders.

Je neemt best goed wat papier (of computer/sketch-up/…) en je schetst heel de structuur uit zoals jij het ziet. Daarna probeer je uit te werken hoe je de sandwichpanelen en steeldeck er op/tegen bevestigt. Kom je een probleem tegen, dan kijk je waar de oorzaak zit, maak je wijzigingen aan de structuur en schets je opnieuw.

Kom je problemen tegen waar je niet uit geraakt of graag ons advies hebt, dan maak je gewoon een foto van wat je tot dan toe hebt en mail je die door. Dan zoeken we samen naar de meest geschikte oplossing.

Alles tot op de cm uitrekenen als je klaar bent is het meest economische en een begrijpelijke conclusie. Toch raden we aan om een gezonde marge te rekenen. 1 paneel extra, per type plooiwerk 1 extra lengte, een zakje extra schroeven. Dat voorkomt stress tijdens het werken en geeft enige ruimte voor wat foutjes. Als klusser weet iedereen goed genoeg dat alles zelden perfect loopt. Maar juist dat maakt het resultaat des te beter achteraf.
Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *