Leveringstermijn

Omdat verschillende van onze producten op maat geproduceerd worden zit er steeds een korte periode tussen de betaling van de bestelling en de leveringsdatum. De leveringstermijn verloopt als volgende:

1. Bestelbevestiging

De eerste email die je van ons ontvangt is een bestelbevestiging met een overzicht van alle materialen en de bijhorende kosten, facturatiegegevens, eventueel leveringsadres en extra info indien opgegeven.

2. Betaling ontvangen

Na het ontvangen van de betaling, hetzij direct bij afrekenen of wat later na overschrijving, wordt de bestelling verder gezet voor de planning. Ook hiervan krijgen je even melding via mail.

3. Planning

Pas wanneer de bestelling opgenomen is in de productieplanning begint de leveringstermijn te tellen. We hebben dan een vermoedelijke week(nummer) van productie en van levering. Na het opnemen in de planning verzenden we dus een email met de vermoedelijke weeknummer van levering. (Werk je niet veel met weeknummers, kijk dan even hier.)

Ook voor de bevestigingsmaterialen en ander klein materiaal verzenden we een vermoedelijke leveringsdatum van pakketverzending. Dit wordt steeds onafhankelijk verzonden van de grote materialen die met oplegger geleverd worden.

De meeste producten (sandwichpanelen, dak-/wandplaten, steeldeck,…) in standaard kleuren hebben wekelijks een productiecampagne. In deze campagnes worden de bestelling in productiesloten gezet. Eenmaal alle productiesloten volzet zijn, worden nieuwe bestellingen omgezet naar de volgende campagne.

Steeldeck, binnendozen en wandplaten: 1 à 2 weken (standaard kleuren)
Sandwichpanelen: 2 à 3 weken (standaard kleuren)
Bevestigingsmaterialen en toebehoren: Tot 4 dagen. Indien uit stock maximaal 2 weken.
Vermoedelijke termijn van vrij productieslot bij planning

Minder frequent gebruikte kleuren hebben niet wekelijks een productiecampagne, waardoor leveringstermijnen verder kunnen uitlopen.

Steeldeck, binnendozen en wandplaten: 2 à 4 weken (kleuren op maat)
Sandwichpanelen: 5 à 6 weken (kleuren op maat)

4. Levering

Ongeveer een week voor de levering nemen we telefonisch contact op om exacte dag van levering door te geven. Enkel bestellingen die minstens 1 volle lading hebben, kunnen kiezen wanneer geleverd wordt. De andere bestellingen vormen een deellevering.

De externe transporteur zal de dag voor levering zelf een route opstellen die het meest economisch is om alle leveringen uit te voeren. Een tijdstip van levering is dus bijna niet op te geven, tenzij deze de dag op voorhand even opgevraagd wordt.

De dag van levering heeft de chauffeur echter alle vrijheid om van de vooropgestelde route af te zien indien zich op de weg problemen voordoen die tot lange filetijden kunnen leiden. Zo wordt voor 99% verzekerd dat elke bestelling zeker uitgeleverd wordt.

BelgiëDinsdag & donderdag
Nederland Maandag & woensdag
Dagen van deelleveringen

4b. Afhaling

Indien je er voor kiest om je producten af te halen moet je rekening houden met een langere termijn. Om dit betaalbaar te houden moeten we zelf bestellingen bundelen zodat de kosten gedrukt kunnen worden. Door deze bundeling kan het voorvallen dat bestellingen iets langer op zich laten wachten.