De zoektocht naar bouwgrond begint

Alles wat je moet weten in een handig overzicht.

Wanneer u beslist om uw eerste industriebouw recht te trekken, hebt u natuurlijk een stuk bouwgrond nodig. Mocht u echter niet direct iets op het oog hebben, dan zijn er een aantal stappen die u kan doorlopen om vrij snel enkele mogelijkheden te vinden.

  • Indien u in uw eigen gemeente blijft kent u de omgeving en weet u vermoedelijk ook wel waar de plaatselijke KMO-zone ligt. U stapt op een vrij moment in uw wagen en u rijdt even over het terrein op zoek naar de bordjes van makelaars in de hoopt dat u zo een terrein kan vinden. Eenvoudig en gemakkelijk.
  • U kan natuurlijk bij uw eigen persoonlijk netwerk eens polsen. Dit is geen beslissing die u eenvoudig neemt. U bent er al enige tijd over aan het nadenken en u spreekt met kennissen, klanten of leveranciers die al een vestiging hebben. Zo kan u eens polsen wat het voor hen allemaal mee bracht en of zij geen grondstuk weten liggen.

Industriële bouwgrond te koop
  • Om zeker te zijn of er niet meerdere KMO-zones zijn of wanneer u niet bekend bent met de omgeving, kan u contact opnemen met de dienst lokale economie in het gemeente- of stadhuis. Zij kunnen u natuurlijk perfect zeggen welke zones geschikt zijn voor industrie. Mogelijk hebben ze zelf enkele zones in beheer of ontwikkeling. Ze kunnen u ineens op de hoogte brengen van de belangrijkste bouwvoorschriften die gebonden zijn aan de bouwgrond. Mag het enkel een productiehal zijn, mogen er kantoren voorzien worden, is er een mogelijkheid of verplichting om een woning te voorzien, hetzij opgenomen in het volledige gebouw ofwel vrijstaand, dakrand hoogte, beperkingen op vergunningen, enz…

MATERIAALGIDSEN & KWALITATIEVE BOUWMATERIALEN

Gedetailleerde uitleg bij elk proces in industriebouw.

Bekijk alle artikels
Ga naar de webshop

  • U kan ook online terecht, op het Geoloket krijgt u een interactieve pagina te zien van heel België. Op de kaart kan u rechts bedrijventerreinen en gebruikspercelen best aanvinken. Met wat zoek-, zoom-, sleep- en klikwerk kan u al vrij snel wat informatie vinden van de omgevingen waar u mogelijk wil bouwen. Bovendien geeft de kaart ook gekende zones weer waar nog bouwgronden te koop staan. Let wel, dit zijn ontwikkelingszones en zijn dus zeker niet alle beschikbare bouwgronden, waaronder deze die privé verkocht worden. Op het moment van schrijven zijn de filteropties aan de rechterzijde van de kaart vanzelfsprekend, maar nog relatief omslachtig. Deze worden in de toekomst nog verder verfijnd om als groeiend ondernemer eenvoudiger interessante gebieden te vinden.
Grond te koop ontwikkeling KMO zone

Na het vinden van de geschikte grond moet u natuurlijk door de molen en het papierwerk om de koop af te ronden, hierna start uw volgende stap en kan u op zoek naar een architect.

Abonneer en ontvang gratis industriebouw-tips!

Enkel als we echt iets nuttig te zeggen hebben hoor je van ons! Doe dus je voordeel en schrijf je nu in!

Like ons op facebook!

De recentste artikelen, nieuwe producten, knappe realisaties en meer...

Hebt u vragen, een opmerking of een suggestie? Hebt u iets foutief opgemerkt? Neem dan zeker even contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *