Vraag van één van onze bezoekers

We worden wel vaker door bezoekers gecontacteerd met vragen, maar deze keer leek het ons interessant om deze ook via de website te beantwoorden. De artikelen die we momenteel online plaatsen handelen steeds om het exterieur. De bewuste vraag ging nu net om het interieur. Omdat het nog wel even kan duren voor we hier aan toe geraken lossen we het dus via deze weg op.

De vragen:

Indien je industriegebouwen hebt in beton/staalstructuur, bekleed met al dan niet geïsoleerde panelen, hoe wordt de binnenzijde dan afgewerkt wat betreft het gedeelte kantoorruimte? Is dit met een gyproc-voorzetwand?
Wat de vloeren betreft, wordt hier traditioneel vloerisolatie, chape en vloerafwerking voorzien zoals in de woningbouw?

Kantoren worden inderdaad meestal met gyproc afgewerkt. De ruimte tussen de sandwichpanelen en de voorzetwand wordt dan meestal ook nog met isolatie opgevuld. Let wel, vooral bij staalbouw moet er rekening gehouden worden met de werking van het staal. De gyprocwanden moeten dus correct geplaatst worden om de werking op te vangen met plastische voegen.

De vloeren worden verder inderdaad klassiek opgebouwd: Welfsels (op of tussen de stalen/betonnen liggers), voegvulling of een druklaag, (eventueel isolatie), chape en een vloerafwerking. Let er wel op dat er weer voldoende werking mogelijk is. Voldoende randisolatie rond de kolommen en tegen de wanden kan al veel problemen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *