Welke dakdichting op een industriebouw?

We hebben even de tijd genomen om na te gaan welke dakdichting op een industriebouw hoort. Zowel PVC en EPDM worden geplaatst zonder brander en zijn dus volledig brandveilig tijdens uitvoering en heeft daarom onze voorkeur gekregen om eerst uit te werken. Mogelijk dat we roofing in een later stadium zullen toevoegen.

Beide dakdichtingen hebben hun voor- en nadelen. EPDM is uitstekend UV-bestendig, maar kan wel zeer warm worden door de donkere kleur. Voldoende isolatie is dus zeker een must. Ook PVC is goed UV-bestendig en heeft bovendien een lichte kleur die goed reflecteert.
PVC is het goedkoopste van de twee, maar heeft ook een iets minder lange levensduur. EPDM is dus wat duurder en een iets langere levensduur. PVC is daarom niet direct een slechte keuze, want prijs/kwaliteit blijft het een zeer goede dakdichting.
We halen in de artikelen nog meer voor- en nadelen van beide dichtingen aan en geven wat belangrijke plaatsingsvoorschriften en tips mee. Bent u dus op zoek naar de juiste keuzen voor uw dak, lees dan zeker even wat we te vertellen hebben over PVC en EPDM dakdichtingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *