Zoekt u een detail voor afwerking maar staat het hier niet op de pagina? Contacteer ons, we helpen graag meedenken en maken er gelijk een tekening van.
Om overgangen tussen sandwichpanelen onderling op een hoek te realiseren wordt vrijwel altijd gebruik gemaakt van plooiwerk in dezelfde kleur als de panelen. Dit geeft steeds een strak resultaat en bij een goede uitvoering zorgt dit ook ineens voor een waterdichte oplossing. Mits wat goede planning, extra werk en doordachte detaillering kan een detail zelfs naar EPB-eisen correct uitgewerkt worden. Zonder (of toch een minimale) koude brug en zelfs luchtdicht. Hieronder volgen vele details en mogelijkheden, elk met hun voor- en nadelen.

Plooiwerk op maat

Volgende regels gelden vrijwel steeds voor alle details:
  • Bij sandwichpanelen met verborgen bevestiging is het belangrijk om met het plooiwerk de noodzakelijk zichtbare schroeven ook te bedekken. Bij overgangen moet namelijk vaak een paneel verzaagd worden waardoor de dieperliggende lip verdwijnt en een schroef door de buitenplaat en zo het volledige paneel getrokken moet worden.